Leon van der Horst - Cocktails

Een lekker drankje, dat maak je zelf

 

 

Hieronder komen een aantal cocktail recepten.

Cocktail a la Lťon:  

IngrediŽnten:

Pina Colada
Blue Curacao
Jus d'Orange

 

Vul een glas voor net onder de helft aan Pina Colada. Voeg daarbij een scheutje Blue Curacao toe en een flinke scheut Pisang Ambon. Vul het glas bij met Jus d'Orange en roer alles goed door. Doe er een paar ijsklontjes in en sier het glas af met een leuke versiering en een rietje.

 

 
Mojito:  

IngrediŽnten:

10 muntblaadjes (vers)
50 ml oude rum
1 lepel suiker
10 ml suikerwater
1/2 limoen
Soda of koolzuurhoudend mineraalwater

 

Doe de muntblaadjes in een hoog en smal glas.
VoeG de suiker, suikerwater en halve uitgeknepen limoen toe. Stamp de muntblaadjes voorzichtig en voeg de rum toe.
Roer dit alles en voeg er crushed ijs aan toe. Top dit af met de soda en meer crushed ijs.
Garneer met een takje mint en een partje limoen en een rietje.

Pisang pistache:  

IngrediŽnten:

45 ml Pisang Ambon
30 ml ongezoete slagroom
15 ml Amaretto
Maraschino kers voor garnering
Glas: Martiniglas

 

Koel het martiniglas en het mixglas met veel ijs. Giet over het ijs in het mixglas de Pisang Ambon, de slagroom en Amaretto. Shake dit 15 seconden, haal het ij uit het martiniglas en schenk voorzichtig de drank in het martiniglas via een strainer (er mag geen ijs meekomen).
Garneer dit met een Maraschinokers op een stokje.

 

 
Pina Colada:  

IngrediŽnten:

2 delen witte rum
1 deel bruine rum
3 delen ananassap (beter is een verse ananas !)
2 delen kokosmelk
gehakte ijsblokjes

 

Doe alle ingrediŽnten in een blender en vul eventueel, naar smaak, een beetje suiker toe. Blend dit tot er een glad mengsel ontstaat en schenk dit in een gekoeld glas.
Garneer het glas met een stukje ananas.