Leon van der Horst - Microcontrollers

Microcontrollers

Arduino

Boarduino

Basic Stamp

JeeLink/Node

Projecten

Workshop

Links

JeeLink en Jeenode uitvoeringen

JeeNode en JeeLink? Wat zijn dat? Dit zijn microcontroller printjes ontwikkelt door Jean Claude Wippler van JeeLabs. In het kort komt het erop neer dat deze printjes gebaseerd zijn op dezelfde Atmel microcontroller zoals bij de Arduino, de ATMega 328. Het geheel is dan ook hetzelfde te programmeren als bij de Arduino.
Jean Claude heeft speciale uitbreidingsprintjes ontwikkelt met bijbehorende libraries. Tevens zit op de JeeNodes en JeeLinks een datacommunicatie transceiver (transceiver = transmitter en receiver in één, ofwel een zender en ontvanger in één) gemonteerd, de RF12, welke werkt op 868 MHz.

Deze setjes zijn voor de modelbouw ook zeer goed geschikt. Bijvoorbeeld om gegevens van sensoren in je model door te geven zodat deze gepresenteerd kunnen worden op de walkant via een laptop of via een andere Arduino of JeeNode. De JeeNode kan dan bijvoorbeeld de data beschikbaar maken op een LCD display. Een verdere stap is vanuit een laptop, JeeNode of een Arduino commando's naar het model te sturen om deze te besturen. Zelfs dubbel is mogelijk. De conventionele modelbouwzender met ontvanger blijven gebruiken en voor specifieke functies van het model dit aan te sturen via een Arduino of JeeNode die beiden voorzien zijn van een RF12 datatransceiver.

Met de workshop bij de SMG IJmond gaan we hier naar toe werken. Meetgegevens verzamelen in het model en dit op regelmatige tijden doorsturen naar de walkant. Daarna kunnen we ook commando's naar het model sturen om bijvoorbeeld de verlichting aan te sturen en vele andere functies.

Hou de projecten op deze site in de gaten voor meer info of bezoek de website van JeeLabs.

 

Naar elektronica          Naar microntrollers          Naar hoofd pagina