Leon van der Horst - Microcontrollers

Touchscreen

Arduino

Boarduino

Basic Stamp

JeeLink/Node

Projecten

Workshop

Links

 

Touchscreens, we zien ze overal om ons heen. Is het niet mooi om er zelf eentje te gebruiken? Tuurlijk, maar wat kost het en waar koop je ze? Wij hebben ze gekocht bij nuelectronics.com waarbij de 2,4" versie 28,75 kost en de 2,8" versie 40,25. Beide versie hebben een resolutie van 320x240 pixels in kleur en zijn voorzien van een gevoelige laag welke capacitief reageert op aanraking. Tevens zit er een SD-card reader op gemonteerd opdat men daar o.a. de achtergrond plaatjes (BMP-files van 320x240 of 240x320 pixels) kan oplsaan en gebruiken. Uiteraard kun je ook andere bestanden erop kwijt zoals bijvoorbeeld configuratie files voor instellingen of het maken van log files.

De touchscreen is een 'shield' welke op de Arduino (Duemilanove met Atmel 328, of Uno) gestoken wordt. Er is ook een versie voor de Arduino Mega's.

  

De SD-card wordt overigens niet meegeleverd. Op de site bij nuelectronics zijn voorbeeldsketches, schema e.d. te downloaden om een eerste start te maken met dit touchscreen.

Tip: Laadt als eerste de calibratie sketch in de Arduino, voer de calibratie uit en vervolg daarna met een andere sketch.

 

Naar elektronica          Naar microntrollers          Naar hoofd pagina