Leon van der Horst - Microcontrollers

Wireless

Arduino

Boarduino

Basic Stamp

JeeLink/Node

Projecten

Workshop

Links

 

Draadloos gegevens overzenden, we doen dit reeds met modelbouw RC zenders en met de 2,4GHz zenders ook digitaal. Dit verkeer is normaliter eenzijdig, er wordt vanaf de zender een opdracht verstuurd en aan de ontvangende zijde wordt deze opdracht of commando verwerkt en uitgevoerd. Nu zijn we ook nieuwsgierig wat er in ons (scheeps)model gebeurd, zoals de accuspanning, temperatuur, toerental, status RC-ontvanger en veel meer. Dit is nu het doel van het tweede seizoen met de Workshop Microcontroller bij de S.M.G. IJmond.

De Arduino is daar uitermate goed geschikt voor en op basis van het hart van de Arduino, de Atmel 328 microcotroller zijn diverse producten op de markt verschenen tegen zeer schappelijke prijzen. Wij gaan gebruik maken van de JeeNode van JeeLabs.

Deze JeeNode heeft alles wat we willen, een data transceiver aan boord en een 4-tal 'softwarematige' IC poorten en 1 'hardwarematige' IC poort. JeeLabs biedt een behoorlijk groot scala aan extra printjes met sensoren, digitale I/O-poorten, analoge poorten e.d. welke allen via IC zijn aan te sturen. Naast een voedingslijn van 3,3V of 5V en een massa zijn er slechts 2 aansluitingen nodig voor de 2-weg communicatie tussen de JeeNode en de diverse IC printjes (devices).

Voor een 2-weg communicatie hebben we minimaal 2 JeeNode's nodig. Daarnaast gaan we ook een Arduino met LCD touchscreen gebruiken, zie hiervoor de aparte touchscreen pagina.

 

Naar elektronica          Naar microntrollers          Naar hoofd pagina